Afsluiting regeling (V)SO

Op 13 maart 2008 vond in Mediaplaza in Utrecht de feestelijke slotbijeenkomst plaats van de Regeling Contenontwikkeling (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Marian Schelvis organiseerde deze bijeenkomst, als projectbegeleider van de regeling. Er kwam een aantal enthousiaste sprekers aan het woord.

balk1_13maart.jpg

Allereerst presenteerden Ben Brinkel en Erwin Bomas de plannen van Kennisnet voor het SO. Vervolgens vertelden Martijn Frazer en Mereijn van de Heijden (Stichting Accessibility) alles over het toegankelijk maken van video en film voor auditief en visueel beperkten. Ze demonstreerden dit aan de hand van een toegankelijk fragment uit de film Zwartboek.
foto_publiek_13maart_1_klei.jpg

Na de pauze waren de vijf projecten aan de beurt. Van ieder project was een filmpje gemaakt en de projectleiders lichtten dat toe. De vijf projecten Zien en begrijpen (Hans Otermann), Ommekeer met PASSER (Sylvia Hasper), EduVIP (Henk Snetselaar), Tara (Rinus Witvoet) en IntellICT (Richard Tanke) presenteerden hun resultaten.
IntellICTteam_13maart_klein.jpg

Iedereen was het erover eens dat de regeling zelfs meer had opgeleverd dan een grote hoeveelheid digitale content voor het speciaal onderwijs: met name de samenwerking tussen diverse scholen en instellingen werd genoemd.
Met een borrel na afloop was dit een mooie afsluiting van een zeer geslaagde en gewaardeerde regeling!
balk2_13maart.jpg

Bekijk ook de filmpjes over de projecten.
Lees hier het uitgebreide verslag van de slotbijeenkomst.