De kracht van video

plaatjeflashplayer_klein.jpg
In het kader van de Regeling Contentontwikkeling Speciaal Onderwijs zijn van alle vijf de projecten korte filmpjes gemaakt. Bekijk de toegankelijke filmpjes van de projecten EduVIP, IntellICT, Zien en begrijpen, Tara en Ommekeer met PASSER.
Let op: met de knoppen T en A in de speciale FlashPlayer kan men ondertiteling en audiodescriptie aan- en uitzetten.

Het doel van de filmpjes is om geinteresseerden in korte tijd kennis te laten nemen van het project: wat houdt het in, welke digitale producten zijn ontwikkeld en hoe wordt deze door leerlingen en leerkrachten gebruikt?
Daarvoor zijn projectleiders, ontwikkelaars, docenten en leerlingen gefilmd en geinterviewd. Marian Schelvis heeft dit video-project uitgevoerd samen met Koen van Tongeren van Boer&Goeroe. Vervolgens zijn de filmpjes door de Stichting Accessibility toegankelijk gemaakt voor visueel en auditief gehandicapten. 
Pierre Gorissen schrijft op zijn ICT & Onderwijs blog het volgende over de filmpjes: "De filmpjes maken de projecten op twee manieren toegankelijk. Ten eerste heb ik een hekel aan het doorlezen van pagina's tekst over zo'n project. Ik ben wat dat betreft erg van het zien en horen. Zeker als de filmpjes, zoals bij Kennisnet, goed in elkaar zitten en ze de mensen die aan het woord komen de onderwerpen, waar ik niet veel vanaf weet, begrijpelijk laten uitleggen. Daarnaast hebben ze voor deze filmpjes de (extra) moeite gedaan om ondertiteling en audiodescriptie toe te voegen."